Dags för nya dofter

Parfym kan vara lite av en vattendelare, somliga älskar det och andra hatar det. Vilka dofter vi tycker om är också något som är högst individuellt. Här kommer några tips för när det är dags att köpa en ny doft inför våren och sommaren.

Det går att hitta dofter i nästan alla prisklasser, så det första du bör göra är att specificera ett prisintervall som passar dig. Om du vill ha en parfym med lite bättre kvalitet så rör det sig om mellan 500- och 1000 kronor. Är du en van parfymanvändare så är det klokt att läsa på mer om de parfymer som du redan har. Inte sällan så finns det gemensamma nämnare som kan ge dig en fingervisning om vad du gillar. Kanske är det citrustoner, blommiga dofter, söta dofter eller trätoner som brukar passa dig. När du tagit reda på detta så går det lättare att leta efter en ny parfym. En bra utgångspunkt kan vara att kika bland nyheter som ofta släpps inför jul och inför våren och sommaren.

Parfymer består av 3 sammansatta lager, den första är toppnoten som ofta har citrus i sig. Det är den initiala doften som håller i ca 30 minuter. Därefter kommer mellannoten som håller i sig i några timmar och slutligen kommer basnoten som ofta är en tyngre doft som mysk eller något träslag. Den sista doften håller i många timmar. Så när du ska välja doft så är det bra att prova den i butik först för att veta hur den doftar på just dig och hur den utvecklas över tid. Men tänk på att inte spruta på dig många olika dofter samtidigt, utan låt det ta tid och prova den på din kropp eftersom vår unika doft också påverkar upplevelsen. Lycka till!

About the author: admin